38. Rezime 2015. godine

Jako sam se radovala ovom postu. Toliko da nisam mogla čekati zvanični kraj 2015. Ako bude još nešto trebalo dodati, može i naknadno. :) 

Znam da bih se sad u stilu dobitnika Oskara trebala zahvaliti, ali nećete mi zamjeriti ako zahvalu Njemu ostavim za intimni trenutak gdje zahvala i pripada. 

 

Ovo je bila zaista magična godina. Velikim korakom započeta, sa svim nadama, planovima, željama i pokojom strepnjom. I pisanje bloga je počelo kao svojevrsni podsjetnik, lovac lijepih trenutaka koje vrijedi zapisati da bi se pamtili i razvojnih faza kroz koje sam ove godine prošla. Nisam ispunila svoj cilj o 101 sretnoj misli za godinu dana, ali i ne žalim, jer sam u međuvremenu živjela život. Rasla i razvijala se, radila na ostvarenju svojih ciljeva koji su se realizirali kroz otvaranje Grow centra u Sarajevu. Centru kojem i samo ime kaže da je simbol stalnog razvoja i svega onoga što ja jesam i što želim ponuditi drugima. 

Bilo bi dobro napraviti detaljan rezime svih postignuća u protekloj godini, međutim ono najbitnije je osjećaj koji prati ta postignuća. Osjećaj da mogu sve što poželim i da je dovoljno usmjeriti fokus, a energija prati fokus i točak stvaranja čuda se zavrti. U NLP-u kažu da, ko u čuda vjeruje, taj čuda i stvara. Bajkovito, zar ne? I savršeno istinito. Već sam nekoliko puta kroz postove isticala da je najteže napraviti prvi korak, napustiti zonu komfora. Sve nakon toga ide lagano, makar u stvarnosti i ne bilo tako. Ali promijeni se vaša energija, prorade drugi resursi, odjednom zračite drugim sjajem i privlačite pozitivnije događaje i pozitivnije ljude u svoj život. I počnete još jače vjerovati u čuda, a onda još čudesnija stvarati. 

 

Proteklu godinu sam dočekala širom otvorenih ruku i srca, spremna da primim darove koje mi nosi. I sretna sam zbog toga jer mi je u život donijela divne osobe, moje životne mentore, divne prijatelje i puno lijepih događaja. Sve i da hoću, manje lijepih događaja se ne mogu sjetiti, jer kad rezimiram, i manje lijepi događaji imaju svoju svrhu, a to je naučiti nas važnim životnim lekcijama. Zato moju proteklu godinu krase samo izuzetni događaji i ljudi. 

 

Već sam nestrpljiva šta mi donosi naredna godina. I dočekujem je puna zahvalnosti, ruku i srca raširenih još više i spremna na sve lijepe trenutke koji će se desiti, na divne ljude koji će obogatiti moj život. 

Lijepo je drugima željeti isto što i sebi pa ja svima vama, dragim prijateljima, koji čitate moja razmišljanja, radujete se mojim uspjesima i podržavate me, želim najproduktivniju godinu do sada, sa puno trenutaka koje ćete posvetiti sebi i svom ličnom razvoju! Iskoristite godinu koja je pred vama i učinite je godinom za pamćenje!