28/06/2016
Grow centar u Urban magazinu

http://www.urbanmagazin.ba/grow-centar-za-licni-razvoj/

 

Grow centar za lični razvoj

June 6, 2016
Centar

Grow centar predstavlja inovativan pristup pojedincu i ličnom razvoju kroz aktiviranje ličnih resursa i postizanje vrhunskih rezultata primjenom najnovijih i naučno priznatih metoda namijenjenih svakom pojedincu/inki i grupama. Kroz svoje edukativne programe i individualni rad sa klijentima omogućavamo svakom pojedincu da živi svoju bolju verziju. Fokus djelovanja Centra je područje ličnog rasta i razvoja kroz individualni i grupni rad, a u radu koriste naučno priznate metode poput NLP-a (Neuro-lingvističkog programiranja), life&business coachinga, wingwave coachinga, ThetaHealing metode te metode kvantne harmonizacije bazirane na primjeni kvantne fizike. U kombinaciji sa ličnim potencijalomklijenata/ice, upotreba ovih metoda može dovesti do izvrsnih rezultata.

Edukacije Grow Centra su pod stalnom supervizijom stručnjaka iz oblasti NLP-a, a certificirani su po najvećim stručnim standardima od strane:

–  NLP&Coaching akademije dr. Nada Kaiser

–  International Association of NLP Institutes

– International Institutes of Coaching Institutes

–  Der Deutsche Verband für Neuro-Linguistisches Programmieren – DVNLP

–  Besser Siegmund Institut

Radionice Grow centra su visoko motivirajuće, podstiču kreativnost i koncipirane su kao zajednička interakcija orjentirana na pozitivnu budućnost. Cilj nam je motivirati pojedinca na pozitivnu promjenu upotrebom svojih ličnih resursa, kroz programe koji su motivirajući i usvajanje novih obrazaca ponašanja koji su primjenjivi u svakoj životnoj situaciji. Jedan od NLP aksioma kaže da, ako neko nešto zna, i drugi mogu to da nauče. Zbog toga je misija Grow centra omogućiti svakome ko želi i spreman je krenuti na put cjeloživotnog učenja i razvoja vrhunske edukativne programe i mogućnost sticanja izuzetnih sposobnosti, kao i sposobnost preuzimanja odgovornosti za vlastiti život.

“Ponosni smo na činjenicu da smo za 6 mjeseci od osnivanja Grow centra organizirali neke od vrhunskih edukativnih programa koji su se prvi put organizirali u BiH, poput edukacije ThetaHealing i Kvantne harmonizacije. Tim tempom nastavljamo i dalje, pa je i ljetna ponuda Grow centra bogata inovativnim sadržajima, a jesen je rezervirana za prve grupe NLP Practitioner i Master koje će se educirati u Grow centru”, kažu iz Grow centra.

Početak avgusta je rezerviran za edukaciju Wingwave coaching, koju će u Sarajevu od 4. do 7. augusta održati dr. Nada Kaiser, vrhunska psihoterapeutkinja sa preko 40 godina iskustva i u našem regionu jedina edukatorica za Wingwave coaching.

“Zainteresovani ste da naučite kako vam zvijezde mogu pomoći da bolje razumijete svog partnera ili jednostavno želite steći nove vještine komuniciranja sa suprotnim spolom? Astrologija i psihologija vam mogu pomoći. Radionica je osmišljena kao interaktivni rad kroz koji ćemo iz astrološkog i psihološkog ugla raditi na analizi i osnaživanju potencijala, rješavanju potencijalnih i aktuelnih zastoja i poteškoća, prevazilaženju prepreka, osvještavanju uvida, kao i samospoznaji na nivou traženja najoptimalnijih rješenja za različite životne sfere. Astrologija je kroz vijekove pokazala visoku osjetljivost na nivou prepoznavanja ličnih potencijala, dok psihološki i coaching elementi omogućavaju rad na razvoju potencijala i učenju vještina za realizaciju potencijala. Radionicu će 11. augusta voditi Dragana Deh, astrologinja i psihoterapeutkinja iz Beograda.

Vikend iza astrocoaching radionice (od 12. do 14. augusta) planiran je za trening asertivne komunikacije. Postati asertivan znači postatati svjestan sebe i spoznati svoje želje. Ova spoznaja počiva na ideji da je vaše pravo da zatražite ono što želite. Ako ste asertivni, svjesni ste svojih prava koja imate kao ljudsko biće. Vi poštujete sebe i svoje potrebe, jednako kao druge osobe i njihove potrebe. Asertivno ponašanje predstavlja način da razvijete samopouzdanje i da steknete veće uvažavanje od strane ljudi sa kojima ste u svakodnevnom kontaktu. Ovo je prvi nivo edukacije za trenera asertivne komunikacije i prilagođen je svima koji žele razviti bolji način komuniciranja sa okruženjem.

Grow centar je organizator i prve obuke za ThetaHealing praktičara koja se održala u BiH. Zbog velikog interesovanja, ponovo ćemo ugostiti izvrsnu Andreu Vidmar koja će od 19. do 21. augusta održati ThetaHealing osnovni DNK kurs.

Sve informacije kao i prijave na edukativne programe možete pronaći na web stranici Grow centra www.growcentar.com