19/02/2016
Intervju za Poslovni svijet

http://poslovnisvijet.ba/grow-centar-nova-era-edukacije/

 

Grow Centar – nova era edukacije

Investicija u kojoj ste zasigurno na dobitku jeste ulaganje u edukaciju. Obrazovanje ne treba da završi po završetku škole ili studija, tek tada treba da ulažete u vlastito usavršavanje i unapređivanje stečenih sposobnosti i vještina. Na starenje ne možete utjecati, ali se svim silama morate boriti da mentalno ne ostarite. Pitate se kako?

Grow Centar kroz svoje edukativne programe i individualni rad sa klijentima omogućava svakom pojedincu da živi svoju bolju verziju. Fokus djelovanja Centra je područje ličnog rasta i razvoja kroz individualni i grupni rad, a u radu koriste naučno priznate metode poput NLP-a (Neuro-lingvističkog programiranja), life&business coachinga, wingwave coachinga, te kvantne harmonizacije bazirane na primjeni kvantne fizike. U kombinaciji sa ličnim potencijalom klijenata, upotreba ovih metoda može dovesti do izvrsnih rezultata.

Grow Centar: pravo mjesto rasta Vaših potencijala

Za naš portal Azra Bekić ističe kako je došlo do realizacije uspješnog projekta: „ Ideja o otvaranju Grow Centra je došla spontano, za vrijeme moje NLP master edukacije. Tokom vježbe postavljanja ciljeva, za primjer sam uzela otvaranje centra za lični razvoj u Sarajevu. Kada sam vidjela da ta ideja ispunjava sve kriterije dobro postavljenog cilja, počela sam o tome ozbiljno razmišljati, kreirati strategiju koja će mi omogućiti da svoj cilj i ostvarim, i godinu dana poslije, u Sarajevu je otvoren Grow Centar, prvi ovakve vrste u Bosni i Hercegovini, i kako i slogan kaže “pravo mjesto rasta vaših potencijala”. Moj jak osjećaj mi kaže da je Grow Centar došao u pravo vrijeme i na pravo mjesto. Interes za sadržajima koje nudimo je veliki, predavanja su popunjena do posljednjeg mjesta, predavači su najveći stručnjaci iz oblasti ličnog razvoja i sve edukacije su međunarodno priznate i certificirane. Kao neko ko je u stalnoj potrazi za znanjem i sticanjem novih vještina, razumijem da je nekad, i pored najveće želje, naporno putovati i investirati u samu organizaciju odlaska više nego u edukaciju. Zbog toga sam željela svom gradu i zemlji ponuditi najveći kvalitet, bez troškova putovanja i smještaja, kao i priliku svima onima koji se žele educirati ili razviti svoje vještine koje će im pomoći u ostvarivanju veće kvalitete života, da to sve mogu na jednom mjestu, a to je Grow Centar. Sretna sam jer se moja vizija ostvaruje sa velikom tendencijom širenja.“

aida bektic

Radionice Grow Centra podstiču kreativnost i koncipirane su kao zajednička interakcija orijentisana na pozitivnu budućnost. Edukacije Grow Centra su pod stalnom supervizijom stručnjaka iz oblasti NLP-a, a posjeduju certifikate po najvišim stručnim standardima od:

 

NLP&Coaching akademije dr. Nada Kaiser,

 International Association of NLP Institutes,

 International Institutes of Coaching Institutes,

 Der Deutsche Verband für Neuro-Linguistisches Programmieren – DVNLP

 Besser Siegmund Institut

Prijavite se na radionice u Grow Centru, kad – kako?

„Grow Centar je edukativni centar, prvenstveno namijenjen širenju i promociji novih nauka ličnog razvoja poput Neuro-lingvističkog programiranja (NLP). Iako se NLP u svijetu vrlo uspješno koristi i razvija preko 40 godina, kod nas je još uvijek u povojima i vrlo često se pogrešno interpetira. Kroz NLP edukacije u Grow Centru, misija je stvoriti jakog pojedinca, spremnog da preuzme odgovornost i hrabrost da utiče ne pozitivne promjene u društvu. Osim NLP-a kao nositelja cijele Grow priče, u mogućnosti smo ponuditi i edukacije iz ostalih oblasti koje u sebi sadrže elemente NLP-a, prvenstveno psihoterapije i novih metoda coachinga poput wingwavea, izuzetne i učinkovite tehnike otklanjanja brojnih emotivnih blokada.”

“Edukativni ciklus smo započeli radionicom pravilnog postavljanja ciljeva, nastavili obukom iz oblasti Kvantne harmonizacije i efikasnom tehnikom Magic words, koju je u Grow Centru održala dr. Vesna Danilovac iz Beograda. Interes za ove edukacije je tako veliki, da smo već tada najavili ponovni Vesnin dolazak, i ona će u Grow Centru održati dvije veoma korisne radionice: Miostatik test – vaš trenutak istine 26.03. i Energija uspjeha 27.03.”

GROW

“Jako me raduje interes za teme NLP-a i zanimljiva je činjenica da se mjesta na info predavanju popune odmah nakon najave. Zbog toga se trudim da barem jednom mjesečno održim info predavanje i radionicu o pravilnom postavljanju ciljeva, za koju vlada veliki interes.”

Naredno predavanje o NLP-u je 19.03. a radionica će biti održana 20.03.

“Već u maju starta nova edukacija – Thetahealing koju će voditi Andrea Vidmar iz Zagreba, a i ljeto će biti ispunjeno korisnim radionicama i edukacijama iz oblasti roditeljstva i coachinga. Jesen smo, simbolično, ostavili za prve grupe NLP Praktičara i NLP Mastera koje će se obučavati u Grow Centru.”

“Grow Centar definitivno jeste mjesto rasta vaših potencijala, a na vama je da prepoznate dobrobiti koje za sebe možete ostvariti“, tvrdi Bekić.

Prilike su svuda oko Vas, a izbor je na Vama!

Bekić na osnovu svog iskustva ističe: „Kroz iskustvo sam se uvjerila da mi svi u sebi nosimo resurse koji nam mogu omogućiti uspjeh i da je preuzimanje odgovornosti za svoj život blagodat i sloboda. Život je učenje i neprestani rad na sebi, a zona komfora je varljiva stvar koja će vas zavarati i ostaviti u mjestu godinama. Ukoliko to želite za sebe, onda ok. Prihvatite to što imate i odbacite pravo na žalbe. Međutim, jedna havajska poslovica kaže da, ko u čuda vjeruje, taj čuda i stvara. Ja živim taj život i u tu magiju je dobrodošao svako ko u čuda vjeruje.“